Fördelar med att bygga pool som hotellägare

2023-10-27

Investeringen i en pool kan vara ett lockande beslut för hotellägare. En pool fungerar inte bara som en lyxig bekvämlighet som höjer hotellupplevelsen för gästerna, utan kan också tjäna som en kraftfull marknadsföringsverktyg.

Med rätt planering och genomförande kan en pool skapa en känsla av exklusivitet och locka en mer köpstark kundgrupp. I den här artikeln kommer vi att gå igenom de många fördelarna med att bygga en pool, och varför det kan vara en smart affärsinvestering för hotellägare.

Förbättrar hotellupplevelsen för gästerna

Många hotellgäster ser en pool som skillnaden mellan en simpel och en extraordinär hotellupplevelse. För familjer ger den en välkommen aktivitet för barnen, medan den för affärsresenärer kan erbjuda en snabb och avkopplande paus från arbetet.

Det estetiska värdet av en välplanerad pool ska inte heller understrykas. Med rätt design kan en pool bli hotellfastighetens kronjuvel, ett visuellt fokus som genast drar gästens uppmärksamhet. Dessutom skapar den möjligheter för hotell att erbjuda extra tjänster, såsom poolbarer, vattenaktiviteter och till och med yoga vid poolkanten.

Kort sagt: att ha en pool kan höja standarden på hotellupplevelsen i en rad olika dimensioner – allt från den visuella till den praktiska. Det är en investering i gästens komfort och välbefinnande och som med all sannolikhet kommer uppskattas väldigt mycket av de boende på hotellet.

Ett kraftfullt marknadsföringsverktyg

En pool ger inte bara dina gäster en plats att koppla av och njuta av sin tid, den ger också ditt hotell en oerhört kraftfull marknadsföringskanal. Med sociala mediers framfart har bilder blivit en av de mest effektiva sätten att locka potentiella gäster. Instagramvänliga-pooler, komplett med belysning, vackert landskap kan gå viralt och därmed kraftigt öka hotellens synlighet online.

Utöver det sociala medieutrymmet kan poolen också användas för att förstärka hotellens varumärke. Genom att hålla hög kvalitet på design och underhåll av poolområdet kan hotell sätta en standard för lyx och kvalitet som återspeglas i all annan service som erbjuds. Detta skapar en varaktig inverkan på gästernas och bygger en känsla av förtroende och förväntan inför framtida vistelser.

Anlita poolbyggare för ert poolbygge

Om du har bestämt dig för att en pool är rätt investering för ditt hotell är nästa steg att anlita en erfaren och kvalificerad poolbyggare.

Denna process bör inte tas lättvindigt, eftersom kvaliteten på utförandet kommer att ha en direkt inverkan på poolens livslängd, säkerhet och utseende. En expert inom poolbygge kan erbjuda skräddarsydda lösningar som uppfyller alla dina krav, och kan också se till att alla tekniska och juridiska aspekter hanteras korrekt.

Har du hotell i huvudstaden och planerar att bygga pool Stockholm rekommenderar vi att du tar in offerter från flertalet olika aktörer för att säkerställa att du får den hjälp du behöver till ett rimligt pris som passar in i din budget. Detta tips gäller dock oavsett om du har hotell i Stockholm eller i någon annan stad eller ort.